Социалната мрежа Twitter определи най-коментираните теми за 2019 г. Сред тях

...
Социалната мрежа Twitter определи най-коментираните теми за 2019 г. Сред тях
Коментари Харесай

Twitter класира най-обсъжданите теми през годината

Социалната мрежа Twitter определи най-коментираните тематики за 2019 година Сред тях попадат сериалът „ Игра на тронове ”, пожарът в катедралата Нотр Дам и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
На първо място в класацията за най-обсъждана вест в обществените мрежи е избухналият на 15 април пожар в Нотр Дам, в резултат на който изгоряха шпилът на катедралата и част от покривната структура.
На второ място е хаштагът „ началото на епохата на Рейва ” – епохата на ръководство, настъпила на 1 май в Япония с идването на власт на новия император.
Третият победител е Венесуела, където през януари започнаха всеобщи митинги, а Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент на страната.
В първите 10 най-популярни вести попадат Brexit, най-силният за последните десетилетия ураган в Япония Хагибис, пожарът в Амазония, митингите в Хонконг, шествията против климатичните промени, терористичният акт в Крайстчърч в Нова Зеландия и предизборните диспути на демократите в Съединени американски щати.
Най-обсъжданите персони за 2019 година са президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, неговият предходник Барак Обама и министър-председателят на Индия Нарендра Моди. В листата попадат американският политик Александрия Окасио-Кортес, президентът на Бразилия Жоир Болсонаро и претендентите за президент на Съединени американски щати Бърни Сандърс и Джо Байдън.
Потребителите са коментирали някогашния кандидат-президент Хилъри Клинтът и водача на Франция Еманюел Макрон. На последно място в трупата на най-обсъжданите персони е съветският президент Владимир Путин.
Най-обсъжданият сериал през 2018 година е „ Игра на тронове ”. На второ място е класиран сериалът „ Странни неща ” (Stranger Things), а третото място заема „ Семейство Симпсънс ”. В класациите за широкоекранни филми най-вече мнения е имало за „ Отмъстителите: Краят ”.
Потребителите на Twitter са обсъждали най-активно актьорите Том Холанд, Крис Евънс и Зендая. Най-коментираните музиканти за 2019 година са южнокорейската група BTS, американската певица Ариана Гранде и рапърът Дрейк.
Социалната мрежа е направила специфична ранглиста и за обява с най-вече споделяния. Най-популярна е била фотографията на кокоше яйце, която през януари счупи международния връх в Инстаграм по брой лайкове.
Потребителите драговолно са споделяли видео, на което навалица студенти бяга от дребна патица и запис, на който котка съвършено прескача затруднение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР